ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης που συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης παρουσίασαν τη ταινία «Στο Γραφείο των Καθηγητών». Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου. Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε πολυπληθές κοινό, τίμησαν με τη παρουσία τους η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού κα Ελίνα Διαμαντοπούλου, η σύμβουλος φιλολόγων Πιερίας κα Βάνα Αγγέλη καθώς και πολλοί διευθυντές, διευθύντριες και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας.

Το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης συνεχίζει για τρίτη συνεχή χρονιά με επιτυχία το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επιτυχία που πιστοποιείται από την εξέχουσα διάκριση που έλαβε το σχολείο την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα να κερδίσουν οι νεαροί πρέσβεις την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο Στρασβούργο μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς της περσινής χρονιάς, κα Κατερίνα Κουτρούπα και κα Γεωργία Κίτσιου.

Φέτος οι νεαροί πρέσβεις συνεχίζουν δυναμικά την προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και θεσμών μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες τους κα Σοφία Περδίκη και κα Έφη Γεωργαντά. Στο πλαίσιο αυτό, επέλεξαν τη συγκεκριμένη ταινία, την οποία και προλόγισαν πριν την προβολή της, ώστε να παρουσιάσουν στο κοινό το Βραβείο Κοινού LUX.

Ο θεσμός του Βραβείου Κοινού LUX αποτελεί μια γιορτή του κινηματογράφου που ξεπερνά τα σύνορα και ενώνει το κοινό σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Είναι μια απόδειξη της δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική πολυμορφία και τον κοινωνικό διάλογο. Αναδεικνύοντας ταινίες που πραγματεύονται πιεστικά κοινωνικά ζητήματα, το βραβείο LUX διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση ταινιών που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα ευρύ κοινό, ενθαρρύνοντας μια κοινή ευρωπαϊκή συζήτηση.

Η ταινία «Στο Γραφείο των Καθηγητών» είναι ένα συγκλονιστικό γερμανικό δράμα που διεισδύει βαθιά στην καρδιά των σύγχρονων εκπαιδευτικών και κοινωνικών προβλημάτων και ενθαρρύνει τον διάλογο για τις ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης, του σεβασμού και της επιδίωξης του κοινού καλού, υπενθυμίζοντάς μας τη διττή δύναμη του κινηματογράφου αφενός να παρουσιάζει και αφετέρου να επηρεάζει τα κοινωνικά δρώμενα.

Οι νεαροί πρέσβεις κατάφεραν με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό τους να δώσουν μια διαφορετική νότα στην προβολή. Επίσης, σε μια προσπάθεια να προβληματίσουν, να κινητοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κινηματογραφικό κοινό της Κατερίνης, διένειμαν ερωτηματολόγια σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή σχετικά με την ταινία και το Βραβείο LUX.

Η δράση συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου. Σε ειδική προβολή που πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές του 2ου ΓΕΛ, η ομάδα «Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» παρουσίασε στους συμμαθητές της το Βραβείο LUX προλογίζοντας την ταινία. Οι μαθητές τους σχολείου είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν αλλά και να προβληματιστούν γύρω από φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα που θίγει το σπουδαίο αυτό φιλμ.

Το 2ο ΓΕΛ και η ομάδα του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης για τη συνεργασία, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη, καθώς και τον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη για τη διάθεσή της αίθουσας και τη διευκόλυνση διεξαγωγής της δράσης.

Σχετικές Δημοσιεύσεις