ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ

Στις 9/10/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00,  πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του 2ου Λυκείου Κατερίνης ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων των μαθητών όλων των τάξεων, αναδεικνύοντας έτσι  τη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ οικογένειας και σχολείου. 

Η  διεύθυνση του Σχολείου παρουσίασε τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία αναφορικά με τη φοίτηση, τις  απουσίες, τα παιδαγωγικά μέτρα, τον Κανονισμό λειτουργίας του Σχολείου, τα όρια απουσιών αλλά και την απαγόρευση της κατοχής του κινητού τηλεφώνου. Γνώμονας όλων, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, είναι η δημιουργία ενός θετικού παιδαγωγικού κλίματος, η ελευθερία της έκφρασης και η ενεργός συμμετοχή στη μάθηση. 

Στη διάρκεια της συνάντησης  οι γονείς είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους αλλά και να συζητήσουν κατ΄ ιδίαν, ώστε να  μοιραστούν τις σκέψεις τους και τις ανησυχίες τους. Με τον τρόπο αυτόν, άνοιξε ένας αρχικός γόνιμος διάλογος με στόχο την πρόοδο και την ευημερία των παιδιών.

Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων ήταν ικανοποιητική. Η συνεργασία με τους γονείς-κηδεμόνες δημιουργεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον για τους μαθητές και συντελεί στη δημιουργία ενός κοινού οράματος για το μέλλον των παιδιών μας. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε τους  γονείς να συμμετέχουν και να μοιράζονται τις σκέψεις τους μαζί μας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και αντιπροσώπων στην Ένωση Συλλόγων Γονέων. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη που συμμετείχαν στις εκλογές του σχολείου μας και στήριξαν με αυτόν τον τρόπο το θεσμό του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και να ευχηθούμε καλή και δημιουργική θητεία σε όλους!

Η Διευθύντρια  και ο σύλλογος διδασκόντων εύχονται σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Σχετικές Δημοσιεύσεις